Een niet alledaags stukje wild proberen? Dan is dit stoofpotje met everzwijn absoluut de moeite waard!
Voor de marinade: meng 2 eetlepels balsamicoazijn met het sap van 1 sinaasappel. Voeg er 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel olijfolie aan toe. Meng met een kaneelstokje en 4 kruidnagels. Giet de marinade over het everzwijn en zet de schotel in de koelkast. Laat alles 24u intrekken. Na 24u zeef je alles zodat er geen bloedklonters meer overblijven. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de marinade in tot de helft en haal ze van het vuur. Voor de Pommes duchesses: kook de aardappelen en stamp ze fijn. Voeg er de boter, melk, peper & zout en 2 eidooiers aan toe. Rasp er de muskaatnoot bij. Vermeng tot een mooie puree. Wrijf de bakplaat in met boter. Doe de puree in een spuitzakje en spuit de bakplaat vol. Zet nu gedurende 15 minuten in een oven van 200° Voor de stoofpot: Doe een stukje boter in een andere pan en laat het everzwijn hierin kleuren. Snij de selder, wortelen en sjalotjes fijn. Laat een klontje boter smelten in een grote stoofpot en stoof de groenten. Voeg er nog 1 kaneelstokje, tijm en laurier aan toe. Bevochtig met de wildfond en de rode wijn. Voeg er ook de crème de cassis en bosbessenconfituur aan toe. Tenslotte zeef je de marinade en voeg je de helft van de bosbessen toe. Laat minstens 40 minuten sudderen tot het vlees gaar is. Langer mag ook altijd. Serveer met de pommes duchesses.Ingrediënten
Instructies