Een heerlijk klassiek gerecht; Hertenbiefstuk in portsaus. Eenvoudig te bereiden maar met groots resultaat!
Hertenbiefstuk met portsaus maken: Hertenbiefstuk bakken:
Ingrediënten
Instructies
Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en eventueel zout. Doe het gevogeltefond in een hapjes- of koekenpan en laat in 8 minuten op hoog vuur inkoken tot er éénderde over is. Voeg de Tawny port, 250 gram diepvrieskersen en 3 takjes tijm toe en laat opnieuw in 8 minuten inkoken tot er éénderde over is.
Verhit ondertussen 25 gram boter in een ruime koekenpan en bak de hertenbiefstukken 4 minuten op hoog vuur en keer ze halverwege. Tip: Je kunt voor je het vlees keert nog een klontje boter toevoegen aan het bakvet om te voorkomen dat de boter verbrandt en te zorgen dat het vlees mooi bruin bakt. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Verwijder de takjes tijm. Schenk het bakvet uit de pan, maar laat de aanbaksels zitten. Voeg de portsaus toe en verwarm op middelhoog vuur. Roer de aanbaksels door de saus. Serveer de biefstukken met de portsaus.