Een geweldig recept van Piet Huysentruyt waarbij je eend gaat roken zonder dat je daar allerlei ingewikkelde zaken voor moet hebben.
Maak een marinade van gesmolten honing, olie, kruidnagel, kaneel ,steranijs en lavendelbloesem. Schil de cirtusvruchten en snij die in schijven van 1 cm, leg die in de marinade voor +- 2 uur. Kruid de eendenborst met barbequekruiden en Piet Huysentruyt Ardèche kruiden. Doe de rookmot, theeblaadjes en schil in de wok en plaats het rooster bovenop. Leg de eendenborsten erop en sluit het en laat een 7 tal minuten warm roken. Doe de rietsuiker in een pannetje wacht tot hij smelt (karameliseren) en blus met de azijn. Laat eventjes inkoken en doe de marinade erbij. Grill ondertussen het fruit in een grillpan en schik op de sla met een lepel saus erover. Snij de eendenborst in schijfjes erbij.
Ingrediënten
Instructies