Culinair
carpaccio_van_hert_

Carpaccio van hert

Een heerlijk recept voor de komende feestdagen: Carpaccio van hert, veldsla, kweepeer en aardpeer Ingredienten: 500 gr hertenfilet 1 ajuin een takje rozemarijn 2 kweeperen 1 scheutje appelazijn 4 aardperen 1 dl melk 250 gr vel...


warme-eend

Gerookte Wilde Eend met Citrusvruchten

Een geweldig recept van Piet Huysentruyt waarbij je zelf eend gaat roken zonder dat je daar een speciale rookoven voor nodig hebt. De ingredienten: 1 pompelmoes (let op!  Dit is geen grapefruit. Zij is namelijk een kruising t...



reerugkastanjes

Reerug met Gekaramelliseerde Kastanjes

Reerug is niet zozeer een gerecht van de winter. In tegendeel. Een mooie video over de bereiding van Reerug met gekaramelliseerde kastanjes met Theus de Kok, culinair wildspecialist van de Echoput.


tournedos van hert

Tournedos van Hert

We blijven met de recepten bij het grote wild. Dit keer tournedos van Hert met witlof van de Belgische Kok  Piet Huysentruyt Ingrediënten 250 gr gemalen noten ( hazelnoot, pistache, pijnappelpit, enz.) 2 losgeklopte eieren 1...



Ree met aardpeer

Ree met Aardperen en rozemarijn

Ree met aardperen. Een heerlijk winters gerecht met een vergeten groente. Het recept is van de Belgische ‘Wild’kok Piet Huysentruyt.   Ingrediënten 2 reefilets 4 aardperen 2 aardappelen 8 takjes rozemarijn Al...


Fazant met knoflook en oesterzwammen

Fazant met knoflook en oesterzwammen

Een geweldige najaars stoofpot met Fazant, knoflook en oesterzwammen. Echt zo’n gerecht waarvan de geur heerlijk door je keuken waart. Met een beetje geduld zet je een prachtig gerecht op tafel.   Ingrediënten  faz...



Haas in rode wijn saus

Haas in rodewijnsaus met gebakken witlof

Haas  past perfect in het heerlijke herfstrecept van Jeroen Meus. Te bereiden in 30 tot 60 minuten. Ingredienten 2 dl fond 4 hazenfilets 1 dl rode wijn boter 1 blaadje laurier peper, zout en nootmuskaat rozemarijn 4 sjalotte...


duif met girolles

Duif met girolles en groenten

Duif met girolles is weer een heerlijk recept met klein wild van onze zuiderburen. met niet alledaagse ingrediënten , maar makkelijk om te maken en nog snel klaar ook.   bron: vtm Ingrediënten 2 el balsamico azijn boter...



eend met sinansappelsaus

Eend met sinaasappelsaus

Zo midden in het eenden seizoen komt een lekker recept altijd van pas. Fris maar goed passend bij het najaar. Ingrediënten  stukken eendenborst 4 sinaasappels (het sap) 2 aardappelen (geschild en in fijne reepjes gesneden) 1...


Everzwijn met mascarpone

Everzwijn met vijgen, speculoos en mascarpone

Een verrassend recept van de Belgische kok Piet Huysentruyt. Een hoofdmaaltijd en dessert in een. Een heerlijk najaarsrecept, maar ook geschikt voor de feestdagen.   Het recept: Ingredienten 600 gr everzwijnfilets 4 el ...